HTML

"...szűk ösvényén."

Sajátélményű beszámolók, reflexiók.

Friss topikok

  • macskarizsa: like-like-like! :D (2012.10.01. 23:17) Életmód
  • sprophet: -:))Van még tinta a tollamban. Próbálok ellenállni a kísértésnek, hogy újra mindent végigolvassak ... (2012.08.22. 16:14) Budapesti csendséta
  • sprophet: Kedves Macskarizsa, most már megértem mennyire igazak a fenti sorok, és köszi, hogy tolmácsoltad s... (2010.08.08. 12:15) Útnak indítom a blogot

Linkblog

Útnak indítom a blogot

2010.08.07. 12:35 sprophet

 

 Furcsa érzés most bámulni ezt a nagy üres fehérséget, melyet nekem kell megtöltenem gondolatokkal, élettel, történetekkel…
 Történetekkel, melyek rólam szólnak, s mégsem én vagyok bennük a főszereplő, hanem olyasvalaki, aki leginkább az Isten névre hallgat. Néha úgy hiszem, ismerem őt, aztán rá kell jönnöm, mennyire keveset tudok róla. Írni fogok sikerekről és kudarcokról, és mikor később visszaolvasom őket, bizony jó lesz emlékeztetni magam – az életem nemcsak kudarcokból áll, és néha még az is megeshet, a kudarc is tulajdonképp siker volt, mert bizonyos élethelyzeteket nehéz értelmezni belülről. Ezt a blogot nem naplónak szánom, s nem is csak saját magamnak írom, történeteimet meg fogom osztani emberekkel, kik fontos szerepet játszottak az életemben, s talán másokkal is. Még mindig tanulom, hogyan kell megosztani magam embertársaimmal, s talán…

 

2 komment

Címkék: aktuális

A bejegyzés trackback címe:

https://elizeus.blog.hu/api/trackback/id/tr542205372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

macskarizsa 2010.08.08. 10:19:52

Kedves Sprophet, ahoyg olvastalak, állandóan ez az ima járt a fejemben, így engedd meg, hogy blogod első kommentelőjeként beidézzem Teréz anyát. Ölelléssel, m.

"Eljöttem Hozzád, Jézus, hogy érintésedet fogadjam, mielőtt megkezdem a napot. Pihentesd meg tekinteted tekintetemben, segíts, hogy munkámat bátorságod biztonságának tudatában végezhessem. Töltsd be gondolataimat, hogy kitartsak a lárma sivatagában is. Engedd, hogy áldott sugaraid beragyogják elmém rejtett zugait, és adj nekem erőt azokért, akiknek szükségük van rám.

Uram, ha éhezem, adj nekem valakit, akinek egy darab kenyér kell; ha szomjazom, küldj valakit, akinek egy pohár vízre van szüksége; ha fázom, küldj valakit, hogy felmelegítsem; ha szomorú vagyok, hozz valakit, hogy megvigasztaljam; ha keresztem nehézzé válik, add, hogy megoszthassam valakivel a sajátját; ha szegény vagyok, vezess el valakihez, aki nélkülözik; ha nincs időm, adj valakit, akit pár pillanatig szolgálhatok; ha megaláznak, add, hogy valakinek dalolnom kelljen; ha elbátortalanodom, küldj valakit, hogy bátorítsam; ha mások megértéséért kiáltok, adj valakit, akinek az enyémre van szüksége; ha arra vágyom, hogy törődj velem, küldj hozzám valakit, akiről gondoskodnom kell; ha csak magamra gondolok, hívd fel figyelmemet valaki másra.

Tégy bennünket méltóvá, Uram, hogy azokat a testvéreinket szolgáljuk, akik világszerte szegényen és éhezve élnek és halnak meg.
Add meg nekik ma, kezünk által, mindennapi kenyerüket, és adj nekik átfogó szeretetünk által békét és boldogságot.

Kalkutta az egész világ. Nem kell ide jönnöd, hogy megtaláld! Keressétek ott, ahol éltek!"

<a href="http://www.laudetur.hu/?q=tereza">Kalkuttai Teréz anya imája</a>

sprophet 2010.08.08. 12:15:24

Kedves Macskarizsa, most már megértem mennyire igazak a fenti sorok, és köszi, hogy tolmácsoltad számomra Teréz anyát:-))...Ééés hát a blog indításához, nagy szükségem volt a bátorításodra, amelyért külön köszönet jár...:-)))
süti beállítások módosítása