HTML

"...szűk ösvényén."

Sajátélményű beszámolók, reflexiók.

Friss topikok

  • macskarizsa: like-like-like! :D (2012.10.01. 23:17) Életmód
  • sprophet: -:))Van még tinta a tollamban. Próbálok ellenállni a kísértésnek, hogy újra mindent végigolvassak ... (2012.08.22. 16:14) Budapesti csendséta
  • sprophet: Kedves Macskarizsa, most már megértem mennyire igazak a fenti sorok, és köszi, hogy tolmácsoltad s... (2010.08.08. 12:15) Útnak indítom a blogot

Linkblog

Zarándoklat - Huszadik nap

2014.10.08. 10:00 sprophet

  Augusztus 14. El Burgo Ranero

 

  Megviselnek ezek a hirtelen hangulatingadozások. Napról-napra érzelmi mélypontok és csúcspontok váltogatják egymást bennem, ami előjele lehet annak, hogy közeledem saját korlátaim végéhez. Újabb nap a mélyponton, és újabb nap, amikor nehezen viselem a fizikai és lelki megterheléseket.

  Minden egyes nap egy újabb próba, egy új küzdelem, és egy újabb kísértés, melyekből most a félbizalom visel meg leginkább, a félelemnek eme köztes állapota, amikor sem bízni, sem pedig nem bízni, nem merek, ehelyett inkább próbálom bemesélni magamnak, hogy én tulajdonképpen bízom.

  Nem akarom a pénzem számolgatni, ennek ellenére gondolataim folyton a pénz körül járnak. Ismételgetem magamnak az egyedüllét fontosságát és hasznosságát, mely által fejlődik az önismeretem, mégis szenvedek a magánytól. Senki sincs itt, akit bevonhatnék egy játszmába, s így önmagamat sem tudom becsapni, és mivel nem tudok most bemesélni magamnak semmi pozitívat, semmi fennköltet, a fájdalom ismét eluralkodik rajtam.

  León megyében járok, az út mentén hemzsegnek a graffitik, többségük politikai tartalmú, ám találkozom eggyel, mely valósággal szíven üt: Camino de Marketing. Az üzleti szellem, mely egyenesen a zarándoklat lelke ellen indít alattomos támadást. Minden faluban és kisvárosban szembesülök ezzel a szellemiséggel, mindenhol, ahol pénzzel kell fizetnem, és hogy nem a szubjektív pillanatnyi lehangoltságom eredményezi a szomorú felismerést, bizonyítja a sok graffiti, mellyel egyre többször találkozom, s amit néma tiltakozásul festettek ismeretlen kezek a falakra. Camino de Marketing.

  Azt hiszem, ennél már nem lehet rosszabb, de tévedek. El Burgo Raneroban a vendéglőt messzire elkerülöm, a belülről kiszűrődő kocsmai hangzavartól, a részeg ricsajtól összerándul a gyomrom, s inkább megelégszem hideg ennivalóval a ma estére.

  A szálláson sem különb a helyzet. Egyedül vagyok a rengeteg spanyol között, kik korántsem látszanak zarándoknak. Egy nem éppen bizalomgerjesztő kinézetű középkorú férfi nagy hangon veszekedik a szállásadónővel. Nem értem a vita tárgyát, de talán jobb is, a hangnemből, és a hangerősségből ítélve elég vaskos durvaságokat vághatnak egymás fejéhez.

  Elérkezik az éjszaka nyugalom és béke nélkül. „Zarándoktársaim” lármáznak, vihognak, a villanyt kapcsolgatják, serdülő kamaszok húsz-harminc éves emberek bőrébe zárva. Emberek, kik megrekedtek egy korai életszakaszban, s képtelenek felnőtté válni. Összehúzom magam az emeletes ágy legfelső részén, s megpróbálom kizárni magamból a külvilágot, és a sarkamba nyilalló fájdalmat egyaránt. Ez utóbbi különösen aggaszt. Miközben azon kezdek tűnődni, hova tűntek mellőlem az igazi zarándokok, kezdem visszasírni a szabadban alvásokat, s ugyanakkor kezdem értékelni az igazi egyedüllétet is.

18.jpeg

Szólj hozzá!

Címkék: zarándoklat

A bejegyzés trackback címe:

https://elizeus.blog.hu/api/trackback/id/tr346769511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása